Art Festival Heusden

Deelname Art Festival Heusden op 11 en 12 september 2021

Een drietal afbeeldingen in papiersnijkunst door Arie de Ruiter naar aanleiding van het thema “HOOFD” voor het Art Festival Heusden in het tweede weekend van september 2021. Locatie: het oude postkantoor.

https://artfestivalheusden.nl/arie-de-ruiter/

Lijst 40x50cm

Mijn hoofd is zo vol.

Op de achterkant van het papier wordt een schets gemaakt. Daarna uitgesneden en daarna worden de afzonderlijke openingen aan de achterzijde dicht gemaakt met vele kleuren en tinten papier.

Formaat prent: 20,5×30 cm / incl. lijst 30×42 cm

Mensenhoofden hebben altijd zichzelf in ’t oog.
Dieren kijken veel verder omhoog.

Mensenhoofden hebben altijd zichzelf in ’t oog. Hoeveel keer wordt er niet elke dag in de spiegel gekeken? Hoe zie ik er uit? Mijn handen, mijn haren, mijn huid en misschien nog mijn glimlach. Met mijn hoofd wil ik laten zien wie ik ben. Dieren zijn verfrissend anders. Zij kijken veel hoger om zich hen. Zij hebben geen kappers of schoonheidsspecialisten nodig. Gewoon echt zichzelf. Lettend op de omgeving en op elkaar. Anders gezegd: soms bijna menselijker.

Deze prent is een uitbeelding in papiersnijkunst. Nadat er op de achterzijde van het papier een schets is gemaakt, worden vele vakjes uitgesneden en daarna weer dicht gemaakt met vele stukjes gekleurd papier. Zo ontstaat er een kleurrijke afbeelding.

Formaat prent: 16×25 cm / lijst: 30×40 cm

Zoveel hoofden, maar nog niet bij zinnen.

Ieder mens is anders. Niet te doorgronden in zijn of haar hoofd. Juist ook in een kleine gemeenschap zal dit parten spelen. Toch horen wij bij elkaar. We laten elkaar niet los. Ook al denk je dat die ander vlak bij jou niet bij zinnen is.

Dit heb ik uitgebeeld in een prent in papiersnijkunst. Een kleine stad in een landelijke omgeving met negen daken op de huizen en de toren met een negental hoofden er om heen.